El passat dijous 31 va tenir lloc a l’Escola/Conservatori Municipals de Música d’Igualada un petit acte de reconeixement a l’Anna Isabel Hernández Alonso com a autora del disseny de la nova senyalística de l’edifici. Temps enrere l’Escola de Música es va posar en contacte amb l’escola d’Art per demanar la seva col·laboració de cara a una proposta de canvi d’imatge dels espais de l’edifici. A partir d’aquí, l’alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau superior en Gràfica Publicitària, conduits per Ester Comenge i Aureli Sendra van visitar l’escola de música per prendre nota de les necessitats i possibilitats dels espais i van desenvolupar diferents projectes, enfocats sobre tot a informar i orientar visualment de forma clara als usuaris i facilitar la identificació de llocs, itineraris i serveis que formen part dels espais transitables de l’escola. Dels diferents projectes presentats, tots de molta qualitat i nivell, l’equip directiu amb l’assessorament de Carles Crespo, Arquitecte municipal de l’Ajuntament d’Igualada, escollí el projecte de l’Anna Isabel. El projecte es va dur a terme i ja es va poder veure quan es va iniciar el nou curs.

A l’acte de reconeixement hi foren presents a més de l’Anna Isabel, alumnat de 1r curs de Gràfica Publicitària, professorat i les directores dels dos centres: Raquel Camacho, escola d’art, i M Queralt Martí, escola de música. Anna Isabel va explicar als assistents que després d’analitzar els usos dels espais i els itineraris,  la seva idea inicial va ser partir de les rodonetes que formen part de les notes musicals per desenvolupar els signes i senyals que identificarien els diferents espais; va explicar també les diferents fases en el procés de realització del dossier: els plànols, el detall de cada signe, la simulació per veure’n l’efecte... i va compartir la bona sensació que li produïa veure la realització del seu projecte a l’hora que agraïa els consells que havia rebut tant per part dels professors com de l’arquitecte municipal en la revisió que es va fer del projecte. Les directores en els respectius parlaments van destacar l’estímul que suposa el fet de poder treballar sobre un projecte real i finalment la directora de l’escola de música va fer entrega a l’Anna Isabel Hernández d’un Pantone o carta de colors, com a mostra d’agraïment pel seu treball i col·laboració.

En acabar l’acte es va fer un recorregut seguint la nova senyalística de l’edifici i es van poder veure, també, les propostes de disseny exterior que l’alumnat de 2n curs de Gràfica Publicitària de l’escola d’art ha realitzat aquest curs 2015-16 amb la idea que en una segona fase de remodelació de l’edifici, un dels projectes es pugui dur a terme.

Share