Aquesta serà la cinquena mostra del projecte pedagògic SonaEscola; un projecte pioner i capdavanter dins del moviment Un Infant, Un Instrument que es du a terme a nivell de Catalunya i que l’Escola Municipal de Música d’Igualada ofereix als centres de primària, cedint professorat i part de l’instrumental, amb la finalitat d’afavorir  l'accés a la pràctica musical al major nombre de nens i nenes de la Ciutat. Des de l’octubre, l’alumnat de diferents cursos de 11 escoles igualadines —més de 700 alumnes—, ha après a tocar un instrument, formant part d’un conjunt reduït d’alumnes, en sessions de mitja hora setmanals incloses a l’horari lectiu de lliure disposició.

Com a cloenda del projecte, els dies 25 i 26 de maig, les escoles participants oferiran quatre concerts, adreçats a les famílies, al teatre Ateneu. Concretament el dijous 25 ho faran: Ramon Castelltort (guitarra), Escola Àuria (música) i Escolàpies (Orff) a la primera sessió, i Ateneu (Orff), Dolors Martí (flauta dolça) i Monalco (violins) a la segona. El divendres 26 ho faran les escoles: Garcia Fossas (batukada), Acadèmia Igualada (Vent) i Gabriel Castellà (corda) a la primera sessió i Emili Vallès (teclats), Maristes (guitarra) i Garcia Fossas (batukada) a la segona.

Val a dir que fora de la mostra, el projecte SonaEscola també s’està fent —adaptat a l’educació secundària— als instituts Pere Vives Vich (guitarra), Badia i Margarit (corda) i Joan Mercader (ukelele) i que, en aquest cas, el projecte s’anomena SonaEscola XL.

 

Share