El passat dilluns 19 de juny, en plena setmana de concerts, l’alumnat, els seus familiars i el professorat de l’Escola Municipal de Música d’Igualada van celebrar al pati de l’escola la Festa de Fi de Curs que com cada any organitza l’AMPA de l’escola, convidant als assistents a un berenar a base de pa, xocolata i llimonada casolana. L’ambientació musical va anar a càrrec del grup de Folk de l’escola que, dirigits pel Pep Massana, primer oferiren un concert i després, més tard, amb la col·laboració del Conjunt Instrumental de Corda M4, una sessió de ball, interpretant danses tradicionals. Resumint: una festa de final de curs molt maca i uns músics que ens ho van fer passar molt bé!!

Dos dies més tard, el dimecres 21 de juny, també al pati de l’escola, es va celebrar el dia de la música. Una festa iniciada a França l’any 1976 amb la idea de treure la música dels seus llocs habituals i dur-la al carrer de manera espontània i gratuïta. El 1997 a Budapest se’n regularen els principis i des d’aleshores  se l’anomenà Festa Europea de la Música celebrant-se cada any el dia del solstici d'estiu. Actualment, la festa ha depassat fronteres i són més de 120 els països que l’han adoptat.

A la nostra escola, com ja és tradicional en aquest acte, es van posar taules i cadires al pati i se serviren combinats de sucs de fruita perquè el públic pogués seguir còmodament el concert en un ambient nocturn, festiu i agradable. Diversos  conjunts instrumentals i solistes, formats per alumnes i professors, van interpretar peces de diferents estils i èpoques: música antiga, clàssica i moderna així com fragments d’òpera, davant d’un públic molt atent i agraït, format per amics i familiars dels intèrprets a més de vianants que en passar per l’escola s’aturaven a escoltar des del Passeig o entraven a dins, plens de curiositat.  Des de l’escola també s’aprofità aquest acte per acomiadar, tot desitjant-los molta sort, als estudiants que aquest curs han finalitzat els seus estudis de Grau professional.

Per a veure totes les fotografies de la Festa de Fi de Curs clica l'enllaç GALERIA

Per a veure totes les fotografies del Dia de la Festa de la Música clica l'enllaç GALERIA

 

Share