A petició de l’Associació d'Agermanament d'Igualada - Nueva Esperanza (El Salvador), de la qual en formen part diversos professors i professores del nostre centre, l’Escola-Conservatori Municipal de Música d’Igualada - ECMMI col·laborarà en el projecte “LiberArte” en el seu pas per Igualada.

Aquest projecte té per objectiu sensibilitzar envers la situació de violència amb que malauradament han de conviure molts joves del petit país agermanat amb l’associació.

Comptarem amb el testimoni de tres noies, acompanyades del seu professor, que no tan sols van ser captades per les bandes juvenils del país centreamericà, sinó que també es van veure immerses en una espiral de violència fins a arribar a ser privades de llibertat, i que gràcies a la música han pogut desvincular-se del sistema pervers que cada any absorbeix milers de joves en aquesta xacra.

Actualment, elles formen part d’una orquestra de corda, han escrit un llibre i durant aquest mes de maig, amb el suport de la Generalitat Catalunya, el Fons Català de Cooperació, l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i l’ONG catalana Huacal, duen a terme una gira: “Vamos Caminando”, per Catalunya i el País Basc, fent concerts i intercanvis musicals per donar a conèixer la seva experiència.

El 13 de maig està previst que aquestes noies participin als l’assajos de l’orquestra de corda Ad Libitum i de l’orquestra de l’ECMMI, compartint la música i d’aquesta manera ajudar a transmetre una vivència de resiliència juvenil notòria i el poder de transformació social que té la música en contextos d’adversitat.

 

Share