Dinovena Cantata Escolar

 

El dilluns 27 de març, l’alumnat de 4t de primària de les escoles igualadines es trobarà de nou a la pista d’hoquei de les Comes, per dur a terme la dinovena edició de la cantata escolar, que com cada any organitza el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració de l’Escola/Conservatori Municipal de Música i el suport de les escoles municipals d’Art i Teatre.

 

Aquest curs ja no hem hagut d’estar pendents de les mesures sanitàries i això ha permès treballar amb total normalitat.

 

La cantata que presentem és la Història de tres Locomotores. Una cantata que ja es va fer el curs 2003-2004, just a la segona edició, que promet ser mogudeta i amb molta marxa, perquè va de màquines de tren. Un tren exprés, un tren correu i un tren de vapor que, d’un dia per l’altre, van decidir que en comptes de fer els seus trajectes habituals anirien a córrer món.

 

La música, d’estil jazzístic, és de Reimund Hess, el text de la narració és de James Krüss i la traducció és de Maria Martorell i M. Dolors Bonal.

 

A la cantata hi participarà l’alumnat de les escoles: Acadèmia Igualada, Ateneu Igualadí, Dolors Martí, Emili Vallès, Escola Mowgli, Escola Pia, Escolàpies Igualada, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Institució Igualada, Jesús-Maria, Mare del Diví Pastor, Maristes Igualada, Monalco, Ramon Castelltort. Prop de 600 cantaires.

 

També hi participarà un cor de l’Escola Municipal de Música i alumnat de l’Escola Municipal de Teatre que es farà càrrec de la narració.

 

A més de les cançons, les famílies dels cantaires podran gaudir dels elements plàstics que han fet els seus fills i filles per il·lustrar algunes escenes de la cantata. El programa de mà l’ha dissenyat i maquetat una alumna de l’Escola Municipal d’Art i com ja és habitual, la cantata estarà acompanyada per un conjunt instrumental format per professorat i alumnat de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada.

 

Share