Els nens i nenes del Projecte de Violins i Violoncels a Primària de l’Escola Gabriel Castellà d’Igualada, juntament amb les seves famílies i el nombrós públic que es va desplaçar a Olesa van poder gaudir de la culminació final del projecte: el concert! que va tenir caràcter de preestrena, a l’espera que més endavant es pugui realitzar a l’Auditori, tal i com inicialment estava previst. A Olesa, es va compartir escenari amb el Cor Apropa Cultura i amb una petita representació de Los Ronderos. Malauradament, per dificultats logístiques, no es va poder comptar en aquesta preestrena amb la participació del Cor Shalom i de la resta de los Ronderos.

El concert, desprès de la presentació que va fer el el director de l’OBC, s’inicià amb una versió d’Stella Splendens del Llibre Vermell de Montserrat, continuà amb repertori específic de cada grup participant (sempre amb l’acompanyament de l’OBC), l’'obertura de l'òpera Rienzi de Richard Wagner, i acabà amb Miraculum op.66: una celebració musical per a cor mixt, cordes i percussions infantils, grup folklòric adult i orquestra simfònica.

En finalitzar el concert, desprès de les paraules de Pepita Jorba i Carme Soler, directores, respectivament, de l’Escola Municipal de Música i de l’Escola Gabriel Castellà, els alumnes i les alumnes de l’Escola Gabriel Castellà van agrair al director: Alfons Reverté, al compositor: Oriol Cruixent i als membres de l’orquestra la seva implicació personal per tirar endavant el projecte; reparant, amb el seu gest, el regust i la  desil·lusió viscuda pels infants una setmana abans. L’agraïment es va fer extensiu als professorat de l’escola de música d’Igualada i als mestres i tutors de la seva escola, que en tot moment van estar al seu costat malgrat el munt d’hores que la suspensió i posterior del concert va representar.

 

Share