Un any més, l'ECMMI ha realitzat audicions musicals per a les escoles de primària i instituts de la ciutat amb la finalitat que alumnat dels centres educatius puguin gaudir d'activitats culturals que complementin les ofertes educatives dels seus centres.

La proposta d'aquest curs ha inclòs les següents audicions: Els instruments de percussió, Quartet de corda, Quintet de vent, Els sons del piano, Del Blues a l'MTV i Descobreix l'orgue de Santa Maria. Hi han participat un total de 1.109 alumnes de primària i secundària de les escoles i instituts d'Igualada. 

En aquest video hi ha una petita mostra de l'audició "Els sons del piano" on els alumnes poden escoltar i veure de prop el funcionament del piano. 
 
Les vuit peces triades a mode d'exemple de cada un dels elements del piano tenen com a punt en comú que no duren més de tres minuts. D'aquesta manera s'aconsegueix una activitat dinàmica que afavoreix que els alumnes mantinguin l'actitud d'escoltar atentament.  
 
Per il·lustrar com funciona aquest instrument es disposa d'un piano de cua sense la tapa, de manera que el grup pugui envoltar l'instrument per veure'l en funcionament mentre es toca, i d'un clavicèmbal. 
 

 

 

Share