El passat dijous, 30 d'abril, dins del marc de la IV Jornada d'Excel·lència que, amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, organitza l’ Associació Catalana per a l’Excel·lència, es van lliurar els diplomes corresponents a la Primera convocatòria del Premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques Educatives. S'hi van presentar 19 treballs de diferents centres educatius de Catalunya i l'Escola Municipal de Música juntament amb l'Escola Gabriel Castellà d'Igualada van ser mereixedores del 2n premi, amb el Projecte: Música Instrumental a Primària - Violins i Violoncels a l'Escola Gabriel Castellà. Aquest és un reconeixement molt significatiu que posa en evidència l'excel·lent tasca educativa que aquests centres realitzen des del curs 2009-2010.

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de la Ciutat. Hi participa tot l’alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è curs d’educació primària i desenvolupa una acció educativa que es fonamenta en l’aprenentatge d’habilitats per tocar el violí o el violoncel, amb la idea que la vivència musical i tot el comporta fer un treball col·lectiu permeti a l’alumnat millorar el seu rendiment acadèmic, augmentar la seva motivació i l’estima personal.

Un altre dels objectius del projecte és el de ser present en tots els sectors socials de la Ciutat amb la voluntat de estendre fins on sigui possible l’aprenentatge de la música, destacant de manera especial, la de la pràctica instrumental en grup.

A més del guardó aconseguit, cal remarcar en relació a aquest projecte, que el dia 12 de juny de 2015, a les 8 del vespre, els nens i nenes de l’Escola Gabriel Castellà compartiran escenari amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona en un concert a la sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona. Si estiu interessats a assistir-hi, les entrades es poden reservar a partir del servei de compra d’entrades de l’Auditori o bé a través de l’activitat “Anem a concert” que organitza l’Espai Cívic Centre. 

Share